Уникалното съчетание на природа, история и култура превръща региона на община Хисар в атрактивна и привлекателна дестинация.

Комплекс Старосел

Може да се върнете в славните времена на траките с посещение на Тракийския култов комплекс Старосел е най-големият до този момент древен градеж от края на V в.пр.Хр. сред Стоте национални туристически обекта.

Гарнов камък

Любителите на планината и леките пешеходни преходи може да се разходят до Тракийското мегалитно каменно светилище на връх Гарнов камък намиращо се на около 4 км от Аква Терми. То е принадлежало към древнотракийския култов център и около него са картотекирани над 120 могили от общо 280, от които са проучени едва 22 – скалните светилища като Уйов камик (уникален фалосовиден менхир), Мегалитно светилище Момини гърди, Пейчова могила, светилището на връх Кози грамади и др.

Град Хисар е на 19 км археологическите проучвания разкриват, че край региона на хисарските минерални извори е имало селище 5000 години пр. н.е.

Възрожденските градове Копривщица и Панагюрище са на около 30 км от Аква Терми, което ги прави достъпни за еднодневни екскурзии.

А във Винарска изба „Старосел”, която се намира само на няколко километра от комплекс Аква Терми може да станете част от винен тур „По пътя на виното“, в който да научите за технологията на правене на вино и да дегустирате няколко вида вина.

За любителите на спорта предлагаме:

  • Наем на велосипеди и маршрути за колоездене – Язовир Пясъчник – 6км / язовирна стена – 9 км, „Жаба могила“ преди гр. Стрелча – 15 км, „Дом на традициите“ с. Старо Железаре – 17 км
  • Конна езда в комплекс Аква Терми
   • Уроци по езда с ездитни коне за възрастни и деца.
   • Конни преходи в региона – Тракийско светилище, могили, язовир Пясъчник
  • Тенис на маса
  • Каяк на язовир „Пясъчник“
  • Риболов на яз. Пясъчник само на 4 км от комплекса
  • Ловен туризъм

Детският кът включва въжен тролей, къщичка с пързалка и катерене в парка, както и настолни и занимателни игри за деца от 1 до 10 годишна възраст.